X
Tervetuloa Hollen Autosähkön verkkokauppaan! info@hollenautosahko.fi

Langaton valvontakamera kotiin ja mökille

Valitsenko langallisen vai langattoman valvontakameran?

 

 

 

Tässä puhutaan esim. langattomista tallentimista,  jossa muutama langaton kamera mukana. Kun rakennetaan langaton järjestelmä oikeilla verkkotuotteilla, (acces point ja MIMO- antennit, reitittimet, jne.), silloin puhutaan ihan eri tuotteista.

langaton valvontakamera 2

 

Yleensä ensimmäinen kysymys asiaakkaltani,  kun esittelen valvontakameroitani on: ” Ovatko ne langattomia?” Jos kysyn miksi pitäisi olla, niin vastaus on, että ne on helppo asentaa, ei tarvitse vetää piuhoja ja porailla seiniin reikiä. Hyvä perustelu, mutta, mutta…
Kyllä se langatonkin kamera virtaa tarvitsee ja virta tulee joko piuhaa pitkin, akusta tai patterista. Langattomasti liikkuu ainoastaan kameran kuvasignaali. Enemmän riistakameroiden juttuja ne akut ja paristot.

Kun paristot on vaihdettava ja akut ladattava...

Mistä virtaa ulkona langattomalle valvontakameralle ?

Noh,  onko niiden talojen sisä- ja ulkoseinissä pistorasioita valmiina, juuri siellä missä kameralle olisi paras paikka? Niin ei yleensä ole ja jos olisikin, kameroiden pistokkeet olisi voron helppo irrottaa. Pistorasian sijainti ei saisi myöskään määrittää kameran paikkaa, vaan se että kamerasta nähdään kuva, josta on hyötyä livenä tai tallennettuna. Yleensä omakotitalossa on yksi pistorasia ulkoseinässä ja jos siitä lähtee haaroittelemaan virtaa jatkojohdolla ympäri taloa on lopputulos varmasti kaikkea muuta kuin siisti.

 

Mistä virtaa sisällä langattomalle valvontakameralle ?

 

Sisätiloissa pistorasioita on enemmän tarjolla, joten kameralle virran saaminen siististi on helpompaa. Sekä sisällä, että ulkona on hankalaa saada kameroille virtaa sähkökatkon ajaksi ( esim. ukkosen, myrskyn tai tahallisen sähkön katkaisemisen ajaksi). UPS- varavirtalaitteisto jokaisessa kamerassa ja tallentimessa on aika hintava ratkaisu.

Langallisessa valvontakamerajärjestelmässä sähkö syötetään keskitetysti samoja piuhoja pitkin missä kuvasignaalikin lähetetään. Riittää yksi UPS.

 

Onko langattomissa valvontakameroissa enemmän häiriöitä ?

Langallinen valvontakamerajärjestelmä ei anna muiden langattomien laitteiden signaalien häiritä, mutta langattomassa valvontakamerajärjestelmässä se on mahdollista. Langallisen valvontakameran häirintä onnistuu ainoastaan johdot katkomalla tai kamerat rikkomalla, mutta näissä tapauksissa lähtee hälytys automaattisesti. Kameroiden peittäminenkin saa hälytyksen aikaan joissakin malleissa.

Langattomat valvontakamerat voivat aiheuttaa itse häiriöitä tai häiriintyvä muista samalla taajuudella olevista laitteista (WiFi- itkuhälyttimet, langattomat rikosilmoitinlaitteet, radio-ohjaimet jne.) Häiriöt voivat tulla myös kodin rakenteista, huonoista sääoloista, auringonpilkuista tai sähköjohtojen läheisyydestä. Nämä signaalin häiriöt voivat häiritä kodin turvakameroita aiheuttaen signaalin menetyksen.

Langattoman valvontakameran signaalin katoamisen aikana tallennin ei tietenkään voi tallentaa kameran kuvaa. Tämä ei haittaa silloin, kun kukaan ei ole katsomassa kameran kuvaa, paitsi silloin, kun halutaan myöhemmin selvittää mitä on tapahtunut. Uusimmissa langattomissa valvontakamerajärjestelmissä on hälytys häirinnälle ja kuvan katoamiselle mutta sitä, onko häirintä tahallista vai muu häiriö, järjestelmät eivät osaa oikein erottaa, joten hälytys poistetaan käytöstä. 

 

Langattoman kamerajärjestelmän kytkeminen nettiin

 

Jos langaton järjestelmä on kytketty internetiin, jotta voidaan hyödyntää etäkatselu- ja tallennus ominaisuuksia, on mahdollista että kamerat hakkeroidaan. Jos näin pääsee käymään, niitä voi käyttää etäyhteyden kautta luvattomaan katsomiseen. Hyvä internet-turvallisuus on olennaisen tärkeää tämän tyyppisen hyökkäyksen estämiseksi. Käytä ainutlaatuisia ja riittävän pitkiä salasanoja ja muuta niitä säännöllisesti. Jos langallinen järjestelmä on suljettu eikä sillä ole pääsyä Internetiin, ei kaukohakkerointi ole mahdollista. Internetiin kytketyssä langallisessa valvontakamerajärjestelmässä ovat suojaus ja salasanat myös yhtä tärkeitä.

 

Millaisissa kohteissa langaton kamerajärjestelmä on hyvä ?

  • Paikat missä on vähän häiriöitä aiheuttavia sähkö- ja langattomia laitteita ja välimatkat kameran ja tallentimen välillä kohtuullisen lyhyt.
  • Kohteissa, joissa mahdollinen kuvan katoaminen  tai -häiriöt välillä eivät haittaa.
  • Jos pistorasioita on kameroille sopivissa paikoissa, asennus on silloin todella nopea ja helppo. Virransyötön varmistaminen taas aika hankalaa.

Miten valitsen langattomat kamerat ulos  ?

 

Valvontakameraa hankkiessa on tiedettävä, sijoitetaanko valvontakamera sisätiloihin tai ulkotiloihin.
Mikäli valvontakamera aiotaan sijoittaa ulos, täytyy valvontakameran olla vähintään IP66 tai IP67 - suojauksella.  IP-suojaus takaa valvontakameran kestävyyden vesisateella ulkona. Mikäli valvontakameraa käytetään myös talvisin, täytyy varmistua kameran pakkaskestävyydestä. -20 asteen ilmoitettu pakkaskestävyys on yleensä riittävä Suomen talville. 

Ulkokäyttöön sijoitetussa langattomassa valvontakamerassa täytyy olla myös riittävä lähetysteho. Oletettavaa on, että usein yhdistettävä tallennin, reititin tai modeemi sijaitsee sisätiloissa, tällöin valvontakameran langattomalla kuvasignaalilla on esteitä kuten seiniä ja muita rakenteita.
Varmista siis ennen ostoa, että valvontakamera on tarkoitettu ulkokäyttöön ja se tarjoaa avonaisella vähintään 50 metrin kantavuuden. Avonaisella alueella mitattu kantama lyhenee paljon, kun välille asettuu seiniä ja muita rakenteita. 

 

Miten valitsen langattoman valvontakameran  sisälle ?

 

 

Sisäkäyttöön langattomalta valvontakameralta ei luonnollisestikaan vaadita yhtä korkeaa IP-suojausta tai pakkasen kestoa. Luultavaa on, että valvontakamera asennetaan lämmitettyyn ja kuivaan  tilaan. Sisäkäyttöön asennettava  langaton valvontakamera asennetaan koti- tai kesämökkikäytössä yleensä eteiseen sekä muiden ulko-ovien läheisyyteen. Jos mökki jää talveksi kylmilleen kannattaa valita kameroiksi ulkokamerat ja järjestää tallentimelle lämmitetty laitekotelo.

 

Miten liikkeestä aktivoituva hälytys toimii ?

 

Kameravalvonta työpaikalle, kotiin ja kesämökille on hyvä turvallisuusratkaisu. Voit laittaa etäkatseluohjelmistosta liiketunnistusominaisuuden aktiiviseksi, jolloin aina kun valvontakamera havaitsee liikettä, se ilmoittaa siitä älypuhelimeesi tai tablettiisi. Kotiin ja kesämökille asennettu kameravalvonta myös mahdollistaa helposti tallennushistorian tarkastelun. Esimerkiksi jos et ole paikalla murron tai ilkivallan sattuessa, voit helposti tarkistaa tallentimen muistista mitä on tapahtunut.

Täällä on lisätietoa valvontakameroista

 

Sale

Unavailable

Sold Out