X
Tervetuloa Hollen Autosähkön verkkokauppaan! info@hollenautosahko.fi

kameravalvonta

Kameravalvontapaketit

IP- kameravalvontapakettimme soveltuvat asiakkaan itse asennettavaksi, koska teemme kaikki asetukset valmiiksi.
Kameravalvontapaketteihimme kuuluu kaikki tarvittavat tuotteet laadukkaaseen ja täydelliseen valvontaan.

 • Valvontakamerat, jotka kuvaavat haluttua kohdettaa.
 • Reititin, jos halutaan päästä seuraamaan valvontakameran kuvaa internetin kautta esim. älykännykällä.

Virtajohdot, kameroille POE-kaapelit, jotka siirtävat samaan aikaan sekä virtaa että dataa. Näin ollen et tarvitse montaa kaapelia yhdelle kameralle, etkä pistorasiaa kameran luo.

Hiiren ja näytön tarvittaessa, jotka liitetään tallentimeen. Lisäksi tarvitset näytön jossa VGA tai HDMI liitännät, eli vanha tietokoneen monitori käy tai telkkari, jossa jompikumpi liitäntä.

Myös analoginen kameravalvontapakettimme on yhtä helppo asentaa ja siinä on valmiina samat varusteet.

 

Tietoa valvontakameroista ja tallentimista


Yhdellä valvontakameralla on mahdotonta valvoa laajaa tai sokkeloista aluetta.
Kameravalvontajärjestelmää valittaessa on hyvä ottaa huomioon käyttökohde eli onko valvottava alue:

 • Iso ja laaja vai pieni ja suppea; esimerkiksi yksi tie, oviaukko vai yksittäinen rakennus.
 • Laajaan ja isoon tilaan tarvitaan enemmän valvontakameroita kuin pienempään tilaan/ alueeseen. Esimerkiksi mökille johon tulee kaksi tietä, on molempia teitä hyvä valvoa, myös mökin piha-alueelle on hyvä laittaa yksi tai useampia valvontakameroita, niin että koko mökin piha-alue tulee valvotuksi, eikä pihaan jää katvealueita.

Kameroissa on myös eroja. On olemassa eri megapikselimäärillä (lyhennettynä MP) olevia kameroita, yö- ja päiväkuvaamiseen soveltuvia valvontakameroita sekä erikseen ulko- että sisäkäyttöön.

Myymämme valvontakamerat ovat yleensä 4 MP:n kameroita, jotka soveltuvat yökuvaamiseen, päiväkuvaamiseen, ulko- ja sisäkäyttöön. 4 MP:n valvontakameralla pystyt selkeästi näkemään auton rekisterikilven tunnisteet ja tunnistamaan henkilön kauempaakin, kun suurennat kuvaa kuvaruudulla ja kuitenkin voit kuvata laajalta alalta.

Pienemillä megapikselimäärillä ei saa selvää ja hyvälaatuista kuvaa isolta alueelta, sillä kuvan suurentaminen tekee kuvan rakeiseksi. Mitä enemmän pikseleitä, sitä tarkempi kuva suurennettaessa. Pienemmälläkin pikselimäärällä pärjää, jos kuvattavalle alueelle laitetaan useampi kamera.


Tallentimia on myös moneen eri käyttöön ja kanavamäärät vaihtelevat. 4-kanavaiseen tallentimeen pystyy liittämään enintään 4 kameraa joten se on tarkoitettu pienen alueen valvomiseen.

8-kanavaiseen tallentimeen saa liitettyä jopa kahdeksan valvontakameraa ja näin se soveltuu jo paljon suuremman tilan/ alueen valvomiseen. Tallentimissa on myös eri kokoisia kiintolevyjä, johon kuva tallennetaan kuvattaessa.

Saatavilla on jopa 16-kanavaisia tallentimia jolla pystyy suurtakin aluetta valvomaan.
Myymissämme tallentimissa on yleensä suomenkieltä tukevat valikot, jotka helpottavat käyttöä. 

Kokoamme tallentimemme 24/7 käyttöön suunnitelluilla ja jatkuvaa kovaa käyttöä kestävillä kiintolevyillä (HDD), joiden käyttöikä on erityisen pitkä.

Kamerapaketin valinta

Ennen valvontakameran tai valvontakamerapaketin valintaa tehtäessä on mietittävä mitä haluaa nähdä kameralla. Miten laajaa aluetta valvotaan ja miten tarkasti halutaan toiminta alueella nähdä. Halutaanko henkilön kasvojen tunnistus, autojen rekisterikilven tunnistaminen vai riittääkö pelkästään alueelle tunkeutumisen havaitseminen.

Kamera valitaan säädettävällä objektiivilla, jolloin nähdään lähelle ja kauas tarkasti tai kiinteällä objektiivillä jolloin alue, jolle nähdään tarkasti on pienempi. PTZ-kamerassa on sähköllä säädettävä objektiivi ja kamera voi kääntyä sivulle, ylös ja alas. PTZ kameralla voi valvoa isoakin aluetta.

IP-kameravalvonta vai analoginen (AHD, HD-CVI, HD-TVI ....)

IP-kameran etuna on sen soveltuvuus mahdollisesti valmiiseen tietoverkkoon tai sen voi kytkeä suoraan vaikka tietokoneeseen. Kameran voi kytkeä verkkoon, jossa on internetyhteys, jolloin sen kuvaa voi katsoa kännykästä etänä. IP-kamerajärjestelmä ei välttämättä tarvitse tallenninta vaan esim. tietokone voi toimia tallentimena.

IP-kameran asennus vaatii tietotekniikan tuntemusta, mutta jos rakentaa valvontakamerajärjestelmän erillisellä tallentimella on kytkentä helppoa. Valitessa POE ominaisuudella olevan NVR tallentimen ja POE ominaisuudella olevan valvontakameran, kamerat saavat virrankin samaa datakaapelia pitkin.

Analogiseen kameravalvontapakettiin pätee samat ohjeet. Kamerat valitaan sen mukaan mitä halutaan nähdä ja miten kaukaa. Montako kameraa tarvitaan alueen valvontaan. Analogikameraa ei voi suoraan kytkeä tietoverkkoon ja kuvan saaminen kännykkäänkin vaatii aina tallentimen. Analogikameroissa on aina käytännössä HD laatuinen kuva ja ne on helppo asentaa itsekin. Vanhan analogi kamerajärjestelmän päivitys on helppo, kun voidaan käyttää vanhoja johtoja: vaihdetaan vain tallennin ja kamerat uusiin.

Valitse IP-kamerajärjestelmä, jos:

 • Haluat hyödyntää olemassaolevaa tietoverkkoa
 • Haluat käyttää kameroita internetin yli ilman NVR-tallenninta
 • Haluat rakennella monimutkaisempia järjestelmiä

 

Valitse analoginen kameravalvonta

 • Helppo asentaa itse, mutta tarvitseen aina tallentimen, jos haluat kuva kännykkään
 • Hyvä kuvanlaatu, kun valitset laadukkaat kamerat
 • Vanhan analogijärjestelmän päivitys on tarvittaessa helppoa
 • Jos kamera sijaitsee kaukana tallentimesta, jopa 200-500 m välimatka on mahdollinen

Hyvää yleistietoa valvontakameroista

 

 

Sale

Unavailable

Sold Out