X
Tervetuloa Hollen Autosähkön verkkokauppaan! info@hollenautosahko.fi

Auton Ilmastointihuolto

HOLLEN AUTOSÄHKÖN KORJAAMO ON TOISTAISEKSI SULJETTU, KESKITYMME VALVONTAKAMEROIHIN JA AURINKOSÄHKÖÖN. TOIMITAMME EDELLEEN VARAOSAT ILMASTOINTIIN JA LISÄLÄMMITTIMIIN KESKIEUROOPASTA EDULLISESTI, MUUTAMAN PÄIVÄN TOIMITUSAJALLA. YLEISIMMÄT TUOTTEET PIDÄMME VARASTOSSA. PYYDÄ TARJOUS

044 537 91 52

  JARMO.HOLOPAINEN@GMAIL.COM

 valvontakamerat aurinkopaneelit

Auton ilmastoinnin huoltamattomuus saattaa tehdä päivästäsi tai lomamatkastasi hikisen ja voi johtaa jopa 2000€ korjaus kustannuksiin. Auton ilmastointi kannattaa huollattaa korjaamossa, joka osaa myös korjata ilmastointilaitteet, näin varmistut ilmastointihuollon tekijän ammattitaidosta. Jos autosi ilmastointi lakkaa toimimasta, voi koko päivä tai koko loma mennä pilalle.

Yleinen syy auton ilmastointilaitteen toimimattomuudelle on järjestelmässä käytettävän kylmäaineen liian vähäinen määrä. Tällöin auton ilmastointihuolto on viimeistään tehtävä ja jälleen autosi sisälle puhaltaa raikasta ja viileää ilmaa.
Hollen Autosähkön TUKES -sertifioidut ilmastointilaitteiden huoltohenkilöt huoltavat autosi ilmastoinnin kuntoon ammattitaidolla ja kilpailukykyiseen hintaan. Jos auton ilmastointi järjestelmä ei tule kuntoon pelkällä huollolla Hollen Autosähköstä löytyy ammattitaitoa ilmastointijärjestelmän korjaukseennkin. Myös varaosat.

Auton ilmastointihuolto- kuinka usein auton ilmastointi on huollettava?


Usein luullaan, ettei auton ilmastointilaitetta juuri tarvitse huoltaa tai jos tarvitsee, niin kerran kymmenen vuoden aikana. Asia ei valitettavasti ole näin. Auton ilmastointilaite tulisi huoltaa noin 2-3 vuoden välein. Vain säännöllisesti huollettu ilmastointilaite toimii oikein ja tehokkaasti


Säännöllinen ilmastoinninhuolto on tärkeää siksi, että vuositasolla kylmäaineen määrästä häviää jopa 5-20% normaalin vuodon myötä. Vuoto tapahtuu ilmastointikompressorin akselitiivisteestä ja ilmastointi putkien ja letkujen tiivisteistä. Kylmäaineen molekyyli koko on niin pientä, että vuotoa tapahtuu, myös ilmastointiletkun kyljen läpi.

 

Auton ilmastointihuolto-mitkä seuraukset ilmastointihuollon laiminlyönnistä?


Mikäli annat autosi ilmastointijärjestelmän kylmäaineen tason päästä matalalle tasolle, kompressori joutuu kovalle rasitukselle tehdäkseen kylmää ilmaa liian vähin eväin, eikä välttämättä edes onnistu siinä. Seurauksena ilmastoinnin käyttö on yhtä tyhjän kanssa ja ylimääräinen ponnistelu rasittaa kompressoria turhaan. Liian vähäinen kylmäaineen määrä estää ilmastointilaitteen öljyn palautumista ilmastointikompressorille, jolloin kompressori voi leikata kiinni.
Ilmastointilaitteen vähäinen kylmäainemäärä vaikuttaa myös auton polttoaineenkulutukseen, vaikkakin nykyaikaisten autojen kulutuksen kasvu ilmastointia käyttäessä on vähäistä.


Auton ilmastointihuolto- kuinka paljon ilmastointihuolto vie aikaa?

 


Ilmastointijärjestelmän kylmäaineen määrästä riippuen aikaa kuluu vähintään yksi tunti. Auton ilmastointilaitteen huoltoa ei voi nopeuttaa, työ vie oman aikansa. Kun tuot autosi ilmastointihuoltoon, varaa riittävästi aikaa ilmastoinnin huoltoa varten.


Auton ilmastointihuolto-  Miten paljon kylmäainetta autossa on?

Kylmäaineen (r134) täyttömäärä vaihtelee auton vuosimallin, merkin ja mallin mukaan. Kylmäaineen määrää mitataan grammoissa. Esimerkiksi 10v ja uudemmissa autoissa kylmäainemäärä on noin 500 grammaa ja isoon vanhempaan autoon kylmäainetta voi mennä jopa 500-1500 grammaa.

Hollen Autosähkön korjaamon ilmastointihuollossa hintaan sisältyy aina r134a kylmäaineen täysi täyttömäärä, henkilö ja pakettiauton auton merkistä ja mallista riippumatta. Ilmastointilaitteen täyttöä ei koskaan jätetä vajaaksi tai aineen suuremmasta määrästä veloiteta lisämaksua.

Auton ilmastointihuolto- Mitä perus ilmastointihuollossa autolle tehdään ?

ilmastointihuoltolaite

Ilmastointihuoltolaite poistaa autosta vanhan kylmäaineen ja samalla vanhat kompressoriöljyt.

Vanha kylmäaine tislataan koneen sisällä ja siitä erotetaan vanha öljy. Vanha kylmäaine tislataan/suodatetaan ja varastoidaan huoltolaitteen säiliöön. Vanha öljy menee öljy jätteisiin.

Huoltolaitteella tehdään alipaine auton ilmastointijärjestelmään, jolloin sieltä poistuu mahdollinen kosteus ja lauhtumattomat kaasut (ilma).

Ilmastointihuoltolaitteen täyttö vaiheessa lisätään ensin vastaava määrä öljyä, kuin vanhaa poistettiin ja ja lisätään oikea määrä kylmäainetta.

Lopuksi suoritetaan järjestelmän testaus.

 

Ilmastointi kannattaa huollattaa korjaamolla , joka voi tehdä siihen myös korjaukset

Näin varmistat, että huollon tekijän ammattitaito on riittävä.
Vältä ilmastointihuoltoliikettä, jonka toiminta on seuraavanlaista:

 •     Vuodon etsintään mahdollisuus ainoastaan alipaineella.
 •     Huoltaja ei testaa ilmastoinnin toimintapaineita huollon jälkeen.
 •     Et voi tilata laajempaa huoltoa tai korjausta, vaan pelkän täytön   ilmastointiin.
 •     Ei vikakoodin lukumahdollisuutta.
 •     Jos järjestelmä on tyhjä, niin se täytetään ja katsotaan tuliko kuntoon.       Jos ei, niin auto seuraavaan korjaamoon.
 •     Huoltoliikkeeltä puuttuu tärkeät työkalut ( elektroninen vuodonetsintälaite, UV-lamppu)
 •     Ei mahdollisuutta desinfiointiin kemiallisesti ja otsonaattorilla.
 •     Ei kokemusta auton sähköjärjestelmistä ja vian etsinnästä
Hollen vinkki! Tiesithän, että ilmastointikompressoreita ja alumiiniputkia voi korjata. Tuomme maahan ilmastointikompressoreiden varaosia:
 •     Hihnapyörän laakerit
 •     Hihnapyörät
 •     Ylipaineventtiilit
 •     Magneettikelat
 •     Akselitiivisteet
 •     Tiivisteet
 •     O-renkaat

  Usein korjaaminen kannattaa.


  Esim 1. Toyotan kompressorin hihnapyörä kolisi (vaimenninkumit rikki). Merkkiliikkeen ehdotus korjaamiseksi 1400€ (uusi kompressori).
  Hollen Autosähkön vaihtoehto 50€ (uudet vaimenninkumit). 


  Esim 2. Chevrolet tila-auton takailmastoinnin putket olivat viottuneet. Uusi putkisto tulisi maksamaan 800 € + asennustyön.
  Hollen vaihtoehtona vioittuneen putkiston osan korjaaminen maksaa n. 100 € + asennustyö.

   

  Auton ilmastointihuollosta tarkemmmin


  Joka vuosi kylmäainetta vuotaa auton ilmastointijärjestelmästä n. 10 % vaikka järjestelmä on ehjä. Vuoto tapahtuu letkujen, kompressorin akselitiivisteen ja liitosten o-renkaiden kautta. Olisi tärkeää käyttää ilmastointia toisinaan myös talvella, sillä kompressoriöljy turvottaa tiivisteitä ja tällöin vuodot vähenevät. Ilmastointi ei käynnisty alle +5°C lämpötilassa joten käyttö on mahdollista talvella ainoastaan sisätiloissa.


  Voitelun merkitys auton ilmastointikompressorille

  Kylmäaine palauttaa kompressorin voiteluöljyn kompressorille. Jos kylmäaineen määrä on liian vähäinen, voi kompressori mennä rikki voitelun puutteesta. Ilmastointijärjestelmässä on myös kuivainsuodatin, joka tulisi vaihtaa 2 vuoden välein. Kuivain on vaihdettava myös silloin kun järjestelmä on ollut tyhjänä korjauksen vuoksi.


  Auton ilmastoinnin korjaus

  Kompressorivaurion jälkeen järjestelmästä täytyy huuhdella pois vanha öljy ja metallihiukkaset. Voimme tarjota kylmäainehuuhtelua, liuoksella huuhtelua ja typpihuuhtelua. On erittäin tärkeää huoltaa ja korjata ilmastointi laadukkailla komponenteilla ja käyttää ammattitaitoista korjaamoa, sillä korjauksen tai huollon epäonnistuessa seurannaisvaikutuksen ovat kalliita.


  Auton ilmastoinnin tyhjiöinti

  Riittävä tyhjiöinti on tärkeää kosteuden ja lauhtumattomien kaasujen poiston takia. Ilmastointijärjestelmässä kiertävät lauhtumattomat kaasut lisäävät ajoneuvon polttoaineen kulutusta.


  Laadukas ilmastoinnin huolto sisältää

  •     Osittaisen kompressoriöljyn vaihdon
  •     Kompressorin kytkimen välyksen tarkastus / säätö
  •     Kuivainsuodattimen vaihdon
  •     Mahdollisen paisuntaputken vaihto
  •     Raitisilmasuodattimen tarkastuksen / vaihdon
  •     Vikakoodien luku ilmastointijärjestelmästä
  •     Lauhduttimen puhtauden tarkastus
  •     Väriaineen ja kompressoriöljyn lisäyksen
  •     Ilmastoinnin täytön oikealla määrällä kaasua
  •     Lopuksi lauhdutinpaineiden ja imupaineen tarkastuksen,              höyrystinkennon desinfiointi kemikaaleilla tai otsonoimalla

  Paisuntaputki


  Paisuntaputken tehtävä on syöttää kylmäaine höyrystimelle. Huollon yhteydessä likainen putki vaihdetaan uuteen. 


  Ilmastoinnin kuivain/suodatin  Kuivausaineen tehtävä on sitoa järjestelmän kosteus. Kuivauskapasiteetti on rajallinen, jonka vuoksi kuivain on vaihdettava uuteen, kun järjestelmä on ollut auki esim. huollon tai korjauksen aikana.

  Kosteus ja kompressorin kuumakaasun korkea lämpötila voivat aiheuttaa öljyn hajoamisen, jolloin muodostuu epäpuhtauksia ja happoja.

  Jos järjestelmässä on paljon kosteutta, myös paisuntaputken jäätyminen aiheuttaa ongelmia.

   


  Auton ilmastoinnin raitisilmasuodatin


  Raitisilmasuodattimen eräs tehtävä on estää roskien pääsy höyrystinkennolle. Likaiseen höyrystinkennoon
  syntyy mikrobikasvustoa, joka aiheuttaa epämiellyttävää hajua ja pahimmillaan voi laukaista allergian.
  Höyrystimen mikrobien tuhoamiseen käytössämme desinfiointikemikaalit ja otsonointi.
  Raitisilmasuodatin on vaihdettava säännöllisesti eikä sitä saa poistaa talvenkaan ajaksi.

  Jarmo Holopainen
  Hollen Autosähkö
  p. 044-3644 101

   

  Tutustu myös verkkokauppamme varaosatarjontaan

  Hollen autosähkö – verkkokaupan kautta ilmastointivaraosat


  seat passat golf audi seatvw
  Ponsse ilmastointikompressori varaosa
  Scania ilmastointikompressori varaosa
  Kobelco ilmastointikompressori varaosa
  Case ilmastointikompressori varaosa
  Doosan ilmastointikompressori varaosa
  Daewoo ilmastointikompressori varaosa
  Caterpillar ilmastointikompressori varaosa
  Volvo ilmastointikompressori varaosa
  Man ilmastointikompressori varaosa
  Daf ilmastointikompressori varaosa
  Valmet ilmastointikompressori varaosa
  Liebherr ilmastointikompressori varaosa
  Demac ilmastointikompressori varaosa
  Sisu ilmastointikompressori varaosa
  John Deere ilmastointikompressori varaosa
  seat passat golf audi seatvw
  Ponsse ilmastointikompressori varaosa
  passat
  Ilmastointikompressori
  Ponsse ilmastointilauhdutin varaosa
  Scania ilmastointilauhdutin varaosa
  Kobelco ilmastointilauhdutin varaosa
  Case ilmastointilauhdutin varaosa
  Doosan ilmastointilauhdutin varaosa
  Daewoo ilmastointilauhdutin varaosa
  Caterpillar ilmastointilauhdutin varaosa
  Volvo ilmastointilauhdutin varaosa
  Man ilmastointilauhdutin varaosa
  Daf ilmastointilauhdutin varaosa
  Valmet ilmastointilauhdutin varaosa
  Liebherr ilmastointilauhdutin varaosa
  Demac ilmastointilauhdutin varaosa
  Sisu ilmastointilauhdutin varaosa
  John Deere ilmastointilauhdutin varaosa

  seat passat golf audi seatvw
  Ponsse ilmastointikompressori varaosa
  Ilmastoinnin lauhdutin
  Ponsse ilmastointikuivain varaosa
  Scania ilmastointikuivain varaosa
  Kobelco ilmastointikuivain varaosa
  Case ilmastointikuivain varaosa
  Doosan ilmastointikuivain varaosa
  Daewoo ilmastointikuivain varaosa
  Caterpillar ilmastointikuivain varaosa
  Volvo ilmastointikuivain varaosa
  Sale

  Unavailable

  Sold Out