X
Tervetuloa Hollen Autosähkön verkkokauppaan! info@hollenautosahko.fi

Rakennustyömaan kameravalvonta

Rakennustyömaan arkea ovat varkaudet ja vahingonteot ja ne aiheuttavat ongelmia:

  • työmaa viivästyy jos varastetaan työkaluja tai tarvikkeita
  • ilkivallan korjaamisen kustannukset ja aineelliset menetykset
  • mieliharmi ja maineelliset menetykset

 

Rakennustyömaalla valvontakamerat joutuvat koviin olosuhteisiin. Pakkaset, sateet, pöly ja auringonpaiste ovat olosuhteita, joissa kestävät vain laadukkaat valvontakamerat. Iskut, tärinät ja jänniteiden vaihtelut ja virran katkeamiset ovat myös arkipäivää. 

Valvontakameroilla valvotaan työmaan tärkeimpiä alueita. Kylteillä merkitty kameravalvonta ennaltaehkäisee tehokkaasti asiattomien henkilöiden tuloa työmaa-alueelle ja vähentää murtojen ja ilkivaltatekojen määrää. Videotallenteet ovat usein myös avaintodiste kun tapahtunutta rikosta selvitetään. Jotta olisi näitä todisteita tapahtuneen rikoksen jälkeen valvontakameroiden tulisi toimia, vaikka työmaalta katkaistaisiin sähköt. Varavoimalaite syöttää virran, jos työmaan virta katkeaa

Työmaalle voidaan asentaa tiettyjä alueita valvovia kiinteitä valvontakameroita tai valvontakameroita, jonka kuvaa voidaan liikuttaa ja tarkentaa kameran etähallintaohjelmalla. Valvontakameran kuva tallennetaan  paikallisesti tai etätallennuksella palvelimelle eli pilvipalveluun tai internetin yli omalle tallentimelle. Oman tallentimen käyttäminen on edullisin tapa tallentaa työmaan tapahtumat. Tallennin voi olla työmaalla tai tallennin voi olla vaikka kotonasi ja se yhdistetään internetin kautta työmaalla oleviin valvontakameroihin.

Liiketunnistus kameran kuvasta on hankalaa saada ulkona toimimaan luotettavasti. Luotettavan ja turhia hälytyksiä aiheuttavan järjestelmän rakentaminen ei oikein onnistu ilman rikosilmoittimista tuttuja kaksoisliiketunnistimia. PIR/MW  infrapuna/mikroaaltotunnistin on luotettava, eikä anna turhia hälytyksiä, mutta hälyttää tarpeen tullen varmasti. Tunnistimissa on toiminto, joka estää alle n. 30 kiloisesta eläimestä aiheutuvan hälytyksen, joten pupu saa rauhassa juosta työmaalla.

Liiketunnistimen hälytyksestä saat tekstiviestin tai sähköpostiviestin puhelimeesi. Voit katsoa kamerasta mikä aiheutti hälytyksen ja toimia sen mukaan. Tallentimissa on useita hälytys tuloja  ja tieto sähkön katkeamisessta voisi olla yksi hälytyksen aiheuttaja. Tietenkin kameroissa pitää olla varavirta.

Tutustu työmaakamerajärjestelmiimme ja lue lisää

 Kaleva.fi uutinen rakennustyömaalle tehtävistä murroista

 

 

 

Sale

Unavailable

Sold Out